FBA

Agencija za bankarstvo FBiH uručenjem donacija obilježila Svjetski dan štednje
Ured FBA za informisanje | 30.10.2018

Agencija za bankarstvo Federacije Bosne i Hercegovine (FBA) je ovogodišnji Svjetski dan štednje obilježila u duhu društveno odgovornog djelovanja.

U cilju očuvanju sigurnog i podsticajnog okruženja, za one koji na samom početku svog života trebaju našu pomoć, FBA je donirala novac ustanovama koje brinu o djeci bez roditeljskog staranja: KJU „Dom za djecu bez roditeljskog staranja" BjelaveJU Dječiji dom Mostar i  Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka u FBiH“.

Donacije su u vidu nabavke potrebne opreme i sredstava u ukupnoj vrijednosti od 30.000 KM tj. po 10.000 KM za svaku od navedenih ustanova.

- Neizmjerna je naša zahvalnost Agenciji za bankarstvo FBiH na podršci i donaciji kojom su pomogli rad naše ustanove. Roditeljska kuća nije samo humani projekat, ona je primjer kako se može uspostaviti novi sistem vrijednosti, koji će pružiti pomoć djeci i roditeljima u njihovim najtežim trenucima. Agencija za bankarstvo je prepoznala vrijednost našeg projekta -  rekao je Fikret Kubatdirektor Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka”.

Želimo naglasiti da je Svjetski dan štednje prilika da se istaknu pozitivni aspekti štednje kao dobre životne navike, ali i prilika da se podrže ustanove koje rade socijalno odgovorne poslove.